Bureau CAP

Workshops

Workshop: Samen tegen Armoede

Bewoners krijgen op een interactieve wijze workshops, trainingen en tools aangereikt om armoede in hun gebied bespreekbaar te maken. Het bewust maken van de bewoners dat er armoede is en dat je daar zonder schaamte over moet kunnen praten en  “om uit de taboesfeer te halen”.

Workshop: Streetdance

Tijdens de workshop Streetdance gaan de deelnemers, na een warming-up om blessures te voorkomen, onder deskundige begeleiding aan de slag. Stap voor stap worden er diverse dansmoves aangeleerd. De diverse dansmoves leiden uiteindelijk tot een volledige choreografie. Bureau CAP laat de deelnemers kennismaken met verschillende dansstijlen en muzieksoorten. De complexiteit van de bewegingen en choreografie hangt af van de vaardigheden en danservaringen van de deelnemers.

Workshop: Hiphop

De workshop Hiphop is een dansworkshop waarbij de deelnemers leren dansen op hiphopmuziek. De deelnemers leren in de workshop de belangrijkste technieken en de diverse stijlen binnen de hiphop scene. Tijdens de dansles wordt er ingezet op creativiteit en improvisatie. Het uiteindelijke proces leidt tot een volledige choreografie.
breakdancing, battle, life

Workshop: Breakdance

Houd je van dans en acrobatiek? Dan is breakdance iets voor jou! Breakdance is een dans dat onderdeel is van de hiphop. De acrobatiek ziet er spectaculair uit, maar de basics zijn toch toegankelijk voor beginners: De workshophouder leert basisbewegingen aan zoals: toprock, downrock (vloer- en voetenwerk), freezes (poses) en powermoves (rotaties)

Workshop: Dj'en

Wil jij ook DJ worden? Schakel dan Bureau CAP in. Tijdens deze te gekke DJ workshop leer jij de basic skills van het dj’en. Je gaat scratchen, mixen en beatmatchen. Wat betekenen alle knoppen? Hoe mix ik twee nummers in elkaar? Je leert het allemaal!

Aan het einde gaan zelfs de voetjes nog even van de vloer en misschien draai jij wel je eigen dj-set!

Workshop: Rappen & Beatcreator

De workshop Rappen & Beatcreator is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Gestimuleerd door onze workshopleiders leer je je tekst op een dynamische manier te presenteren. Een goede oefening voor je ritmegevoel en bovenal een erg geschikte vorm om wat over jezelf te vertellen.

Workshop: Fotografie

Lukt het maar niet om mooie foto’s te maken met je smartphone of een compact camera? Tijdens deze basiscursus leggen we jou uit hoe je de perfecte foto kunt maken. Er zal een klein stukje theorie zijn, zodat je op de hoogte bent van de verschillende mogelijkheden tijdens fotograferen. Daarna gaan we in de praktijk aan de slag met jouw eigen camera.

Workshop: Vloggen

In onze workshop vloggen leer je de fijne kneepjes van het maken van video’s voor je eigen vlog (bijv. voor Youtube). Een vlog (afkorting voor video weblog) is een soort video dagboek waarbij je gebeurtenissen uit je dagelijks leven vastlegt en op aantrekkelijke wijze in beeld brengt. Soms heeft een vlog een specifiek onderwerp (bijvoorbeeld make-up of sport), maar het kan ook over heel algemene dingen gaan.

Workshop: Sieraden maken

Ga aan de slag om met elkaar de leukste en origineelste sieraden te maken waar je het hele jaar plezier van hebt. Laat je verrassen door de diverse technieken en materialen die je kunt gebruiken om de mooiste armbandjes te maken. Vlechten, draaien en rijgen gecombineerd met kralen en bedeltjes in allerlei kleuren en vormen. De gezelligheid en creativiteit maken van dit uitje iets heel bijzonders.