Bureau CAP

Workshop: Samen tegen Armoede​

Workshop: Samen tegen Armoede

Bewoners krijgen op een interactieve wijze workshops, trainingen en tools aangereikt om armoede in hun gebied bespreekbaar te maken. Het bewust maken van de bewoners dat er armoede is en dat je daar zonder schaamte over moet kunnen praten en  “om uit de taboesfeer te halen”.

Signaleren en begeleiden 

Veel mensen die onder de armoedegrens leven en/of schulden hebben kunnen soms weleens een steuntje in de rug krijgen. Met deze workshop wil Bureau CAP bewoners motiveren om anderen te helpen bij het vinden van de juiste wegen naar de hulpinstanties. Geldzorgen hebben namelijk een grote invloed op het leven van mensen. Omdat de kinderen niet mee kunnen op schoolreisje, omdat er maar post blijft komen van incassobureaus, omdat de koelkast altijd leeg is. 

Acht bijeenkomsten 

Het programma biedt acht interactieve sessies waar de deelnemers volop de gelegenheid krijgen om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Tijdens elke sessie komt er ook een spreker, allen met een andere opleiding- en arbeidsachtergrond, langs die de deelnemers informeert, tips en tools aanreiken om armoede en schulden bespreekbaar te maken binnen hun omgeving. Deze deelsessies variëren van een gesprek over hoe maak ik het onderwerp armoede bespreekbaar tot welke instanties zijn er om iemand naar toe te verwijzen.

Aanmelden voor de workshop

Lijkt je het leuk om mee te doen aan deze workshop? Laat je gegevens achter en Bureau CAP neemt contact met je op.

Boek een workshop armoede en schulden

Wil je meer informatie over deze workshop? Bel ons dan op 0619977241 of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.