Bureau CAP

Workshop: Breakdance

Workshop Breakdance

Houd je van dans en acrobatiek? Dan is breakdance iets voor jou! Breakdance is een dans dat onderdeel is van de hiphop. De acrobatiek ziet er spectaculair uit, maar de basics zijn toch toegankelijk voor beginners: De workshophouder leert basisbewegingen aan zoals: toprock, downrock (vloer- en voetenwerk), freezes (poses) en powermoves (rotaties).

Wat is breakdance?

Eigen stijl, originaliteit en bovenal expressie zijn de drie termen waar het om gaat bij breakdance. De dans draait om de beheersing van verschillende ’moves’ (bewegingen) en daarmee een vloeiende combinatie te maken. Bekende ’moves’ zijn o.a. Freezes (stilstaande bewegingen) en Headspins (op je hoofd draaien en/of schuiven).

Programma

De workshopleider stelt zich voor en demonstreert wat moves van het breakdancing. Na een warming up leren leren de deelnemers de basispassen op het ritme van muziek. Natuurlijk wordt er aandacht besteed aan verschillende overgangen naar het grondwerk dat zo karakteristiek is voor breakdance. De moves worden op een laagdrempelige manier uitgelegd. Tevens houdt de workshopleider rekening met leeftijd en ervaring.

Improviseren

De kring of halve cirkel is het laatste onderdeel van de workshop waarbij de jongeren de gelegenheid krijgen om al het geleerde in praktijk te brengen, en dit te mengen met freestyles, geïmproviseerde bewegingen.

Presentatie

De verschillende passen, moves en freestyles kunnen worden samengevoegd tot een breakdance choreografie die kan worden gepresenteerd aan een publiek.

Cooling down

Aan het eind van de streetdance workshop brengen we het lichaam weer tot rust met rek- en strekoefeningen. De workshop wordt zo in een relaxte sfeer beëindigd.

Benodigdheden

Elke deelnemer heeft ongeveer 2m2 ruimte nodig. Bij voorkeur een ruimte met gladde ondergrond zoals een leslokaal, aula of gymzaal. Over het algemeen nemen wij zelf een speaker met muziek mee.

Aanmelden voor de workshop

Lijkt je het leuk om mee te doen aan deze workshop? Laat je gegevens achter en Bureau CAP neemt contact met je op.

Boek een breakdance workshop

Wil je meer informatie over deze workshop? Bel ons dan op 0619977241 of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.

Boek een breakdance workshop voor: