Bureau CAP

Training: Communicatie en sociale vaardigheden

Training: Communicatie en sociale vaardigheden

Ken je dit? In een teammeeting word je verkeerd begrepen, je mist signalen van je gesprekspartner of het sollicitatiegesprek ging moeizaam omdat je niet uit je woorden kwam. Er zijn aardig wat momenten waarop je zou willen dat je geduldiger, duidelijker en tactvoller kon communiceren. Deze training zorgt ervoor dat je binnen no-time zelfverzekerder wordt in je sociale en communicatieve vaardigheden.

Wat zijn communicatieve vaardigheden?

Goede persoonlijke, sociale en communicatieve vaardigheden zijn voor iedereen van belang. Je communiceert de hele dag bewust en onbewust. Soms verloopt een gesprek goed, maar er zijn ook gesprekken die moeizaam verlopen. Na de training Communicatieve en sociale vaardigheden heb je inzicht in hoe je overkomt en herken je de gedragsstijl van anderen.

Communicatieve vaardigheden gebruiken we om te communiceren en interactie aan te gaan met anderen. Dit gaat verder dan verbaal zijn. Het heeft ook te maken met non-verbale communicatie, lichaamstaal en persoonlijke uitstraling. Daarnaast heb je altijd te maken met sociale skills: op school, op de werkvloer, op verjaardagen. Je ontkomt er niet aan.

Wat zijn sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden zijn vaardigheden die betrekking hebben op de omgang met anderen. Sociale vaardigheden zijn noodzakelijk voor het opbouwen en onderhouden van een relatie. Ook zijn sociale vaardigheden onmisbaar bij een goede samenwerking. Bij sociale vaardigheden horen onder andere: inzicht hebben in de ander, goed kunnen luisteren, aandacht hebben voor andermans gevoelens en conflicten oplossen.

Voor wie is de training bedoeld?

Iedereen die zijn of haar kennis met betrekking tot effectief communiceren en sociale vaardigheden op peil wil houden en/of verbeteren en bereid is tot reflectie.

Aanmelden voor de training

Lijkt je het leuk om mee te doen aan deze training? Laat je gegevens achter en Bureau CAP neemt contact met je op.

Boek een training

Wil je meer informatie over deze training? Bel ons dan op 0619977241 of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.