Bureau CAP

Workshop: Streetdance

Workshop Streetdance

Tijdens de workshop Streetdance gaan de deelnemers, na een warming-up om blessures te voorkomen, onder deskundige begeleiding aan de slag. Stap voor stap worden er diverse dansmoves aangeleerd. De diverse dansmoves leiden uiteindelijk tot een volledige choreografie. Bureau CAP laat de deelnemers kennismaken met verschillende dansstijlen en muzieksoorten. De complexiteit van de bewegingen en choreografie hangt af van de vaardigheden en danservaringen van de deelnemers.

Wat is streetdance?

Streetdance is ontstaan in de jaren 80 ontstaan in de achterbuurten van New York. Destijds werd er in de achterbuurten veel op straat gedanst. De naam heeft heel veel weg van hoe het is begonnen: street betekent straat en dance betekent dans. 10 jaar later, in de jaren negentig, brak streetdance door in Europa. Streetdance is ontstaan doordat de dansers hun eigen hun eigen dansbewegingen bedachten. Hun choreografie lieten ze aan elkaar zien op straat. Ze deden ook wedstrijdjes tegen elkaar: battles. Er waren geen regels en alle bewegingen waren goed. Zo zijn er verschillende dansstijlen ontstaan. Streetdance is de naam voor al deze stijlen samen. Bij streetdance ligt de focus voornamelijk op staand dansen en in groepsverband op een goed geoliede choreografie.

Programma workshop Streetdance

We starten de streetdance workshop met een kennismaking met de workshopleider. Vaak laat de workshopleider zien wat hij of zij kan. Daarna begint de groep met een warming-up om de spieren op te warmen en blessures te voorkomen.

Choreografie aanleren

Met verschillende oefeningen werken de workshopleider en deelnemer toe naar een streetdance choreografie. De choreografie wordt op een laagdrempelige manier uitgelegd. Tevens houdt de workshopleider rekening met leeftijd en ervaring.
De eigen inbreng van de deelnemers is belangrijk. Eigen inbreng zorgt ervoor dat de choreografie daardoor altijd uniek is. Veel herhaling en oefenen zorgen ervoor dat de deelnemers binnen 60/120 minuten een spetterende choreografie aanleren. Het doel is dat de groep de workshop verlaat met een danschoreografie waarin alle deelnemers konden meekomen.

Cooling down

Aan het eind van de streetdance workshop brengen we het lichaam weer tot rust met rek- en strekoefeningen. De workshop wordt zo in een relaxte sfeer beëindigd.

Benodigdheden

Elke deelnemer heeft ongeveer 2m2 ruimte nodig. Bij voorkeur een ruimte met gladde ondergrond zoals een leslokaal, aula of gymzaal. Over het algemeen nemen wij zelf een speaker met muziek mee.

Aanmelden voor de workshop

Lijkt je het leuk om mee te doen aan deze workshop? Laat je gegevens achter en Bureau CAP neemt contact met je op.

Boek een streetdance workshop

Wil je meer informatie over deze workshop? Bel ons dan op 0619977241 of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.