Bureau CAP

Workshop: Rap & Beatcreator

Workshop: Rap & Beatcreator 

De workshop Rappen & Beatcreator is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Gestimuleerd door onze workshopleiders leer je je tekst op een dynamische manier te presenteren. Een goede oefening voor je ritmegevoel en bovenal een erg geschikte vorm om wat over jezelf te vertellen.

Wat is rap?

Rap (rhythm and poetry) is de kunst van het vertellen in ritme en rijm. In ieder mens schuilen mooie verhalen en onze rapworkshop biedt handvatten om deze op papier te zetten en op te voeren. Het ritme wordt bepaald door de beat. Binnen de maten van deze muziek fabriceren de deelnemers hun eigen flow door te puzzelen met lettergrepen en rijmwoorden.

Opbouw workshop Rappen & Beatcreator

Tijdens de workshop krijgen de leerlingen eerst een introductie in de wereld van rap en hiphop. De workshopdocent vertelt kort iets over de muziekstroming en wat een rapnummer onderscheidt van een ander poplied. Aan de hand van voorbeelden bedenken de leerlingen eigen ideeën voor een rapnummer. Ze kiezen een onderwerp voor hun rapnummer en maken onder begeleiding van de workshopleider een beat. Daarna worden in kleine groepjes de rapnummers worden gemaakt. Ter afsluiting van de workshop worden de rapnummers aan elkaar voorgedragen. 

Praktische details

De workshopleider verzorgt de Rappen & Beatcreator Workshop op uw locatie, in een normaal lokaal met tafels, stoelen, pennen en papier voor alle deelnemers. Daarnaast is ook een beamer en scherm of een smartboard handig. De workshopleider neemt zelf de benodigde geluidsversterking mee, voor zover niet aanwezig op uw locatie.

Doelgroep

De Rappen & Beatcreator Workshop is beschikbaar voor kinderen, jongeren en volwassenen.
De Rappen & Beatcreator Workshop duurt vaak 90-120 minuten, en wordt aan max. 10 deelnemers (per docent) tegelijkertijd gegeven. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. Ook kunnen we meerdere docenten tegelijkertijd inzetten in aparte ruimtes.

Aanmelden voor de workshop

Lijkt je het leuk om mee te doen aan deze workshop? Laat je gegevens achter en Bureau CAP neemt contact met je op.

Boek een workshop Rap & Beatcreator 

Wil je meer informatie over deze workshop? Bel ons dan op 0619977241 of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.

Boek een workshop Rap en Beatcreator voor: