Bureau CAP

Workshop: Hiphop

Workshop Hiphop

De workshop Hiphop is een dansworkshop waarbij de deelnemers leren dansen op hiphopmuziek. De deelnemers leren in de workshop de belangrijkste technieken en de diverse stijlen binnen de hiphop scene. Tijdens de dansles wordt er ingezet op creativiteit en improvisatie. Het uiteindelijke proces leidt tot een volledige choreografie.

Wat is hiphop dance?

Hiphop dance behoort tot een van de stijlen van streetdance. Hiphop dance wordt vaak gedanst op hiphop muziek. Hiphop dance bevat elementen van zowel breakdance als streetdance, aangevuld met diverse ander dansstijlen. Wat hiphop dance onderscheidt van andere stijlen is dat het van oorsprong ‘freestyle’ gedanst wordt. De dansers beluisteren de muziek en improviseren of bedenken ter plekke moves of danspassen. Groepen dansers gingen dan de strijd met elkaar aan in zogenaamde freestyle dans competities. Of wat ze ook wel ‘battles’ noemen. Een wedstrijdje dansen dus tegen elkaar!

Programma

We starten de hiphop dance workshop met een kennismaking met de workshopleider. Vaak laat de workshopleider zien wat hij of zij kan. Daarna bestaat de workshop uit drie delen. Allereerst begint de workshopleider met de warming-up, zodat de spieren opgewarmd worden.

Technieken aanleren

In het tweede deel gaan we je technieken aanleren, zoals: een hiphop choreo, solo’s, freestyle en alle vette moves van nu! Tijdens de workshop leer je samenwerken, want dansen doe je samen. Op een lekker ritme leer je de choreo, die je daarna op bijpassende hiphop muziek uitvoert. Door voor elkaar te dansen, leer je van elkaar. Op deze manier wordt er op elkaar gereflecteerd.

Cooling down

Het laatste deel is een cooling down, alle spieren komen tot rust en zo verklein je de kans op spierpijn en/of blessures.

Benodigdheden

Elke deelnemer heeft ongeveer 2m2 ruimte nodig. Bij voorkeur een ruimte met gladde ondergrond zoals een leslokaal, aula of gymzaal. Over het algemeen nemen wij zelf een speaker met muziek mee.

Aanmelden voor de workshop

Lijkt je het leuk om mee te doen aan deze workshop? Laat je gegevens achter en Bureau CAP neemt contact met je op.

Boek een hiphop workshop

Wil je meer informatie over deze workshop? Bel ons dan op 0619977241 of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.

Boek een hiphop workshop voor: